The house in Arboretum


Client: Dr. Anil Jose (Senior Consultant, Cardio Vascular & Thoracic Surgery-astermims)

Organic architecture isn't new to our practice. The house is recreated with more green on its skin and cozy from its heart. The house was built inside a community housing compound with typical planning and structure of its own. It took almost 16 months to remake the house as now. The enthusiasm behind upbringing and inviting the plants and green space defines the name 'house in Arboretum' well. The house has a normal facade that conveys the quality of the climate and even resists to more heat. It has an open plan where all the semiprivate spaces are connected to each other and make the circulation easy even for a newcomer. At present, its a home rather than a house were all the plants and living beings breathe along with the family.


Newsletter Sign Up

Enter your email address to get the latest Construction news, events and special offers delivered right to your inbox.